Prodecon satser på WELL-sertifisering

Linn Marie Bjørvik i Prodecon en av Norges første til å bli Accredited Proffesional (AP) innen The Well Building Standard (WELL).

Linn Marie har de siste ti årene jobbet med miljø innen bygg- og anlegg, og er godkjent BREEAM NOR-revisor og AP, BREEAM In-Use-revisor og CEEQUAL-assessor.

Med mennesket i fokus 

WELL Building Standard en sertifisering for helsefremmende bygg. Det er den eneste standarden av sitt slag som har fysiske og helsemessige gevister for brukere av en eiendom som parametre i sin sertifisering.WELL er mye brukt i resten av verden, men ikke før nå tatt i bruk i Norge. Det amerikanske systemet fra 2014 driftes av organisasjonen International Well Bulding Institute (WBI). 

– De siste årene har vi sett at bransjen har fått mer og mer fokus på miljø, og jeg mener BREEAM har ført til at vi har fått veldig gode miljøtilpassede bygg. Samtidig har jeg følt at menneskene som skal bruke bygget har blitt litt glemt. WELL er på en måte den manglende biten i puslespillet, sier Bjørvik. 

Vi tilbringer nærmere 90 prosent av tiden vår innendørs, og mer enn halvparten av vår våkne tid på arbeidsplassen

– Vi tilbringer nærmere 90 prosent av tiden vår innendørs, og mer enn halvparten av vår våkne tid på arbeidsplassen. Hvis vi kan gjøre den mer helsefremmende, vil det kunne ha stor effekt på helsen og produktiviteten vår, fortsetter hun.

Økt verdiskapning 

Ifølge WBI har WELL-sertifiseringen vist verdiskapning gjennom mer attraktive og lønnsomme leieavtaler og mer tilfredse leietakere. WELL er et rammeverk for å identifisere, måle, bekrefte og overvåke bygningsfaktorer som spesielt påvirker helse og trivsel.

– Helsefremmede bygg har blitt en stor trend globalt og er et satsningsområde hos oss i Prodecon. Vi er svært godt fornøyde med at Linn har bestått den krevende eksamenen, kommenterer leder for vår miljøsatsing, Henriette Wold.

– Vi er sikre på at WELL kommer til å bli stort også i Norge, det er kun et spørsmål om tid. I dag bygger vi verdens miljøeffektive bygg, så hvorfor kan vi ikke bli verdens beste på helse i bygg? Det er vår ambisjon, avslutter Wold. 

Saken ble først omtalt i Byggeindustrien/Bygg.no. 

Kristin Haaland

Av Kristin Haaland

Prosjektleder
21.02.19

Neste: Hanne Sofie startet i Prodecon

Seneste aktueltartikler