Prodecon utvikler nytt nasjonalt toppidrettssenter

Vår prosjektleder Morten Jevne skal være med å utvikle nytt nasjonalt toppidrettssenter for Olympiatoppen på Sognsvann.

Kulturministeren kom med gladnyhet 

Mandag den 20.05.19 ble det klart at regjeringen går inn med 3 millioner kroner av spillemidlene til forprosjektet som skal realisere det nye senteret. Det er første gang at regjeringen gir en tilleggsbevilgning fra spillemidlene til toppidretten. Det var under en pressekonferanse hold av Olympiatoppen, Norges Idrettsforbund (NIF) og kulturminister Trine Skei Grande (V) at regjeringen kunngjorde tildelingen.

Det er ikke bare regjeringen som bidrar. Også Idrettsforbundet bistår med tilsvarende beløp. 

Midlene, totalt 6 millioner kroner, kommer godt med for Prodecon som er engasjert med en prosjektleder som skal lede utviklingen av det nye toppidrettsenteret. Prodecon deltar i et mulighetsstudie og skisseprosjekt og vil blant annet bistå med kartlegging og en behovsanalyse over hva som trengs i framtiden for å levere de resultatene som er forventet av norsk idrett. 

Viktig satsing for toppidretten i Norge

Under pressekonferansen ble det av Skei Grande understreket at tilskuddet til forprosjektet ikke innebærer noen lovnad om videre støtte til prosjektet med et nytt toppidrettssenter. Hun anerkjener derimot behovet for å oppgradere og fornye toppidrettssenteret i Oslo og mener at Olympiatoppen og toppidrettssenteret på Sognsvann har en stor del av æren for at Norge gjør det godt i internasjonal toppidrett. 

"Olympiatoppen og toppidrettssenteret på Sognsvann har en stor del av æren for at Norge gjør det godt i internasjonal toppidrett". Trine Skei Grande, Kulturminister

Målet med det nye toppidrettssenteret er, ifølge idrettspresident Tom Tvedt, at Norge skal slå fra seg i store, internasjonale mesterskap også i framtiden. Dette utalte han under pressekonferansen mandag. 

Også toppidrettssjef Tore Øverbø ser positivt på bidraget som er gitt til utviklingen. "Vi trenger å styrke møteplassen i norsk toppidrett her ved Sognsvann. Når ett landslag trener, som alpinistene gjør akkurat nå, er det i praksis fullt. Hadde det kommet en gjeng brytere nå, hadde kapasiteten vært sprengt. Vi er veldig glade for at regjeringen støtter oss i at vi trenger et nytt nasjonalt toppidrettssenter. Jeg tar det som et tegn på at staten vil være med på å utvikle toppidretten videre", uttalte Øvrebø under pressekonferansen til Idrettsforbundet. 

(©NTB) Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix 

Hanne Sofie Guttormsen

Av Hanne Sofie Guttormsen

Tilbuds- og administrasjonskoordinator
20.05.19

Forrige: Avtale med entreprenør signert; 196 nye leiligheter skal bygges Neste: Silje startet i Prodecon

Seneste aktueltartikler