5-årsjubileum i Lofoten

Helgen den 12-14.juni var vi på firmatur til Lofoten for å markere 5-årsjubileum for nye Prodecon. «Harstadprosjektet» markerte starten for nye Prodecon og har siden 2014 vært et aktivt prosjekt for oss. Det var derfor naturlig å legge jubileumsturen hit.

Turen til Nord-Norge markerte to viktige jubileer; 5-årsjubileum for nye Prodecon og 20-årsjubileum siden opprinnelig etablering av selskapet. Prodecon har historie helt tilbake fra 1999 hvor vi ble etablert som selskap under navnet CM1 Byggepartner. I 2013 endret vi navn til Prodecon med ønske om at firmanavnet skulle gjenspeile vår kjernevirksomhet: Property, Development og Construction. Opprinnelig var vår kjernevirksomhet prosjekt- og byggeledelse innen segmentet CM entrepriser, men ettersom rammebetingelsene i byggebransjen endret seg og kompleksiteten i prosjektene økte ble Prodecon i 2014 reetablert med nye eiere. De nye eierne omstrukturerte selskapet med ny forretningsmodell til den virksomheten vi kjenner i dag. Kjernevirksomheten ble endret til å fokusere på prosjektadministrative tjenester og prosjektledelse på byggherresiden. Siden omstruktureringen har vi vokst fra 5 til 26 ansatte og vi er fremdeles i vekst.

Et av de første prosjektene vi gjennomførte etter omstruktureringen i 2014 fant sted i Harstad. Vi hadde prosjektledelsen for Equinor (Statoil) sitt nye hovedkontor for Drift Nord som ble et signalbygg beliggende helt nede i sjøkanten ved sentrum. Første stopp på jubileumsturen vår ble med det Equinor bygget for omvisning og guiding. Ferden videre gikk langs kyststien og gjennom et større havneområde som Prodecon er med på å utvikle på vegne av Kaarbø Utvikling AS. Området, som kalles Kaarbøkvarteret, skal bestå av industri, opplevelser, kultur, reiseliv, kompetanse, handel og servering. Det skal blant annet bygges kino, bibliotek og hotell. Sistnevnte blir nok et signalbygg for byen med sine 40 høydemeter og plassering helt i vannkanten. På omvisningen kunne vi se at grunnarbeidet var godt i gang for prosjektet. Harstad er med andre ord et viktig område for Prodecon både historisk sett og i tiden fremover.

Jubileumsturen bestod utover det av overnatting i rorbuer, fiskelykke fra fiskeskøyte, bading for de barske, midtnattsol og turer i RIB med stopp innom Lødingen, Skrova, Henningsvær og Svolvær. På Skrova tok vi beina fatt og gikk i samlet tropp til Høgskrova som ligger 258 moh. På toppen ventet det oss nydelig utsikt over store deler av Lofoten.

Det ble et verdig jubileum og en samlende tur for alle i Prodecon. Himmelen var blå og havet blikkstille fra start til slutt. Vi var heldige og opplevde Lofoten på sitt aller beste!

Hanne Sofie Guttormsen

Av Hanne Sofie Guttormsen

Tilbuds- og administrasjonskoordinator
16.06.20

Prodecon på toppen av Høgskrova (258 moh)

Her fra Kaarbøkvarteret og landsdelens største tørrdokk. Det er store planer for området som vil bestå av industri, opplevelser, kultur, reiseliv, kompetanse, handel og servering. 

På tur med RIB til Svolvær, med stopp innom Henningsvær og Skrova. 

Et samlet Prodecon utenfor hovedsetet til Equinor Drift Nord hvor vi hadde prosjektledelsen fra forprosjekt til overlevering av bygget i 2017. 

Forrige: Ummair startet i Prodecon Neste: Signering av to nye rammeavtaler

Seneste aktueltartikler