Velkommen til Drammen stasjon Business Center

De 600 ansatte på Drammen stasjon Business Center får treningssenter i 11.etasje. «Dette må være Drammens fineste kontortreningsrom», sier Jørgen W. Viken, prosjektleder i Prodecon

Prodecon med sentrale roller i prosjektet 

Det siste halvannet året har et elleveetasjers bygg reist seg til himmels ved siden av Quality Hotel River Station, også kalt «Brunosten», i Drammen. Bane Nor Eiendom er eier av begge byggene og har gitt det nyeste kontorbygget navnet Drammen stasjon Business Center.

Prodecon har i dette prosjektet hatt rollen som både prosjektleder, leietakerkoordinator og KU. Kontorbygget er nå fult utleid. P.t. har Statens vegvesen Region sør, Fylkesmannen i Oslo og Viken, KPMG Norge, Evolve Business Space og Visma Admincontrol signert leieavtaler. 

De første leietakerne på plass

Mandag 10.februar kunne de første leietakerne, Statens Vegvesen, flytte inn. Det på tross av at 4. til 10.etasje fremdeles er delvis en byggeplass. Disse etasjene flytter resten av leietakerne inn i senere i år. Vegvesenet har fått de ferdige etasjene under, i tillegg til at de kan benytte treningsrommet som står ferdig i toppetasjen.

«Dette må være Drammens fineste kontortreningsrom», sier Jørgen W. Viken, prosjektleder i Prodecon og smiler.

I forbindelse med innflytningen til Vegvesenet i februar var Drammens Tidende med på en omvisning i bygget. Jørgen, arkitekt Kristin Braut i NSW Arkitektur og prosjektsjef Sven Kruse-Jensen i Bane Nor Eiendom tok de med opp i ellevte etasje for en omvisning av det nye treningsrommet. Utsikten over Drammenselva er svært god og rommet er godt utstyrt med blant annet tredemøller og ergometersykler.

«De fleste kontorbygg har treningsrom i kjelleren – hvis de i det hele tatt har treningsrom», forteller Viken.

Gode fellesarealer 

Sven Kruse-Jensen i Bane Nor Eiendom forteller at de ønsket å plassere treningsrommet i det som kanskje er det fineste arealet i hele bygget. Det gjør forhåpentligvis slik at flere ønsker å trene. Hele tanken i prosjektet har vært å lage gode fellesarealer, sier Kruse-Jensen som har vært prosjektsjef for byggingen.

I plan 1 har kulturbyrået Mesèn bistått prosjektet og det er installert moderne kunst utarbeidet av Eivind Blaker, Espen Henningsen, Esther Maria Bjørneboe og Anders Gjennestad. 

I niende etasje er det felles takterrasse. Også her kan Drammens Tidende melde om at utsikten er god, både mot Haukåsløypa og Drammenselva. Det er snakk om at det skal anlegges urtehage på terrassen og at vekstene skal benyttes til kantinematen. Dette etter initiativ fra ISS som skal stå for driften både av kantina for de ansatte og kaffebaren som er plassert i 1.etasje. Kaffebaren skal være åpen for alle. Dette etter ønske fra Bane Nor Eiendom om å få på plass et nytt kafétilbud for innbyggerne på Strømsø i Drammen.

Et fremtidsrettet bygg 

Prosjektet er med å utvikle et viktig kollektivknutepunkt til et multifunksjonelt byområde med enda høyere tetthet og en mengde funksjoner. Bygget blir et fremtidsrettet næringsbygg som er miljø- og arealeffektivt. Gjennom en app kan for eksempel leietakerne bestille kaffe som står klart når de kommer på jobb eller de kan bestille overtidsmat. Miljøfokuset på sin side innebærer redusert energiforbruk og reduserte driftskostnader for leietakere. Drammen stasjon Business Center sertifiseres Breeam-NOR Very Good samt holder en passivhus-standard.  

(©Drammens Tidende) Foto: Mathilde Torsøe

Hanne Sofie Borgersen

Av Hanne Sofie Borgersen

Tilbuds- og administrasjonskoordinator (i permisjon frem til 04.09.23)
04.03.20

Flott treningsrom for de ansatte med utsikt over Drammenselva i 11.etasje

Drammen stasjon Business Center er et fremtidsrettet miljø- og arealeffektivt kontorbygg på totalt 13.000 kvm

Det er installert moderne kunst i kontorbygget. Her ser vi kunstverket "New World" plassert i byggets første etasje

Forrige: Prodecon er Gasellebedrift! Neste: Håndtering av koronasituasjonen

Seneste aktueltartikler